החגים כבר מאחורינו (לפחות את חג הפסח ויום העצמאות), אבל לחלק ניכר מאתנו נשארו תופעות לא רצויות אחרי החגים. אצל רוב האנשים אלה תופעות הקשורות למערכת העיכול, בין אם צרבות שלא עוזבות ובין אם עצירות שלא עוברת. וכמובן גם כמה קילוגרמים שצברתם בחג. הפעם אני רוצה להתמקד על בעיית העצירות שנוצרת עקב שינוי תזונתי. זה יכול להיות שבוע של חג או נסיעה לחו"ל, כאשר דפוס התזונה שלנו משתנה, ולא לטובתנו…
תכירו המלצות פשוטות שתעזרו לכם תוך זמן לא ערוך לחזור לפעילות מעיים סדירה ותעלו סיכויים גם לרדת במשקל.
- השתדלו לשתות במהלך היום 2 ליטר של מים ותה מצחים – חשוב ביותר!!! בין הצמחים המומלצים לשתייה – נענע, בבונג, שומר. הימנעו לתקופה הקרובה משתיית קפה שמגביר תופעת העצירות. ואם זה קשה מדי אז לפחות הגבילו צריכת הקפה לשתי כוסות ביום
- הימנעו לחלוטין ממוצרי קמח לבן ואורז לבן וגם מפריכיות אורז מלא. אכלו לא יותר מ 2 פרוסות לחם חיטה מלאה או שיפון מלא ביום. מצליחים גם ללא לחם – עוד יותר טוב
- נטלו כמוסה אחת של פרוביוטיקה (חיידקים טובים) ביום, לפני השינה או על קיבה ריקה
- במהלך היום צרכו 1-2 כפות זרעי פשתן טחונים ו 1-2 כפות סובין שיבולת שועל. התחילו מכמות של כפית והעלו בהדרגה. לאחר ארוחה הכוללת זרעי פשתן טחונים או סובין שיבולת שועל חייבים לשתות לפחות כוס מים או תה צמחים. זרעי פשתן טחונים או סובין שיבול שועל ניתן להוסיף למשל ליוגורט, או לפזר מעל סלט או מרק לפני ההגשה
- במהלך היום אכלו לפחות 2 תפוחי עץ עם קליפתם ו 2-3 יח' של פירות יבשים (עדיף שזיפים או תאנים)
- במהלך היום צרכו 2 כפות שמן זית (בתוך סלט) וגם 6-8 אגוזים מכל הסוגים, אך לא קלויים ולא מומלחים
- מוצרי חלב המותרים – ביו יוגורט, ריווין, גיל, אשל
- הרבו באכילת ירקות שורש כגון: גזר, סלק, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בטטה, צנון, צנונית, קולרבי. צרכו גם הרבה חסה, סוגי כרוב שונים, פטרוזיליה, שמיר, בצל ושום
- ומאוד חשוב – לעשות פעילות גופנית באופן סדיר. גם הליכה מהירה של 45 דקות 3 פעמים בשבוע תתרום רבות לטיפול בעצירות
סלט נגד העצירות

מצרכים:
סלק גדול טרי, חצי לימון ללא קליפה חתוך לקוביות, חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, 10 אגוזי מלך גרוסים, 2 תאנים יבשות, כף שמן זית, קמצוץ מלח.
הכנה:
לגרד סלק בפומפייה גסה, תאנים להשרות במים רותחים ל 15 דקות ואחר כך לחתוך לקוביות קטנות. לערבב את כל הרכיבים ולהגיש.