פשוט חייבת לשתף…
כל פעם אני מופתעת מחדש…
אחת המטופלות שבאה אליי אתמול סובלת מסימפטומים קשים מאוד של אי סבילות ללקטוז. נפיחות וגזים, עצירות ושילשולים לסירוגין, כאבי בטן, צרבות ועוד.
שואלת אותה אז למה את ממשיכה לצרוך מוצרי חלב?
התשובה הייתה – כי אני אוהבת אותם מאוד.
הסברתי לה שאם ממשיכים ומתעקשים לאכול מזון שנותן תגובה כל כך חריפה בגוף אז אנחנו מייצרים בעצמנו קרקע פורייה למחלות קשות. וקודם כל למחלות אוטואימוניות שמאופיינות בראש ובראשונה בפעילות לא תקינה של מערכת חיסון.
וכאשר אוכלים מזון שהגוף שלנו לא כל כך מקבל ומפתחים תגיבה אלרגית אליו – אנחנו למעשה נותנים עבודה נוספת למערכת החיסון שלנו ומעמיסים עליה. ומה התוצאה לאורך זמן? תפקוד לקוי של מערכת חיסון שיכול להתבטא בעתיד בנטייה גדולה יותר למחלות הסרטן ומחלות אוטואימוניות שקשורות לכשל חיסוני של הגוף.
אז אני מאוד מקוה שאותה המטופלת שלי מאתמול תפנים את כל זה ותמצא בתוכה כוח נפשי לשנות הרגלי התזונה שלה למען בריאותה העכשווי והעתידי.